Deel dit bericht

Een geslaagde PCR Zomerborrel 2016

Nederland staat als toeristische bestemming goed op de kaart. Ook Rotterdam schittert de laatste tijd internationaal in menig stedentrip top-10. We zijn goed bezig, maar hoe zorgen we ervoor dat Nederland en Rotterdam in de toekomst aantrekkelijk blijven voor bezoekers uit binnen- en buitenland? “Door ons aanbod af te stemmen op de unieke behoeften van de toerist. Denk aan een te vullen doosje bonbons, de liefhebber kiest zelf uit een mooi aanbod aan soorten en smaken”, aldus Conrad van Tiggelen (Directeur Marketing, NBTC).

Met als thema ‘van kroket tot kapsalon’ namen zo’n vijftig professionals uit de Rotterdamse communicatiesector deel aan de PCR Zomerborrel 2016. In de prachtige Raadzaal van kerk, congres- en debatcentrum Arminius te Rotterdam lieten zij zich gewillig inspireren door de nieuwe marketingvisie van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en de frisse citymarketingaanpak van de Chief Marketing Office van Gemeente Rotterdam.

In zijn presentatie ging Conrad in op de nieuwe visie van het NBTC: Destination Holland 2025. Een boeiend verhaal waarin bleek dat wij als land ‘groter’ moeten leren denken. De meeste internationale bezoekers ervaren de reisafstand tussen de grotere Nederlandse steden als die tussen randgemeenten van een gemiddelde metropool. Afstand is dus niet bepalend, de interesse wel. Het zou daarom vanzelfsprekend moeten zijn dat wij onze bestemmingscommunicatie niet beperken tot één stad, maar dat we zoeken naar interessant overlap in aanbod van steden en gebieden. De meest populaire Hollandse steden vullen met een uniek thema het bestemmingsmenu. Hierdoor onderscheiden deze ‘districten’ zich en vullen zij elkaar aan.. als een selectie bonbons in een Hollandse verpakking, een doos vol interessante verhalen. Door een keuze te maken uit dit aanbod aan typisch Hollandse verhaallijnen, maakt de buitenlandse toerist kennis met meerdere plekken in Nederland. Bijvoorbeeld een Van Gogh route, die meerdere ‘haltes’ kent, zoals: zijn Brabantse geboorteplaats Zundert, diverse woonplaatsen in Drenthe en het Van Gogh-museum te Amsterdam. Aan het publiek werd gevraagd tot welke themadistrict Rotterdam zou moeten behoren, met verrassend resultaat tot gevolg.

“Make it Happen past goed bij Rotterdam”, benadrukt Corinne Lampen (Sr. adviseur CityMarketing, Gemeente Rotterdam / CMO); “Het is een belofte én een prikkelende uitnodiging: hier kan het en kom het doen.”. De payoff is niet bedoeld als borstklopperij, maar we willen wel uitdragen dat we trots zijn op onze stad en wat er allemaal gebeurt. ‘Make it Happen’ dient een gezamenlijk belang: het verstevigen van het imago van Rotterdam in binnen- en buitenland. Meerdere partners in de stad werken samen in deze bindende communicatie- en marketingaanpak. Storytelling, het creëren en delen van content; de Gemeente, Erasmus Universiteit, Havenbedrijf en Rotterdam Partners dragen zo gezamenlijk bij aan de gewenste merkbeleving in de stad… en daarbuiten.

De twee presentaties werkten inspirerend en zorgden voor de nodige dialoog en discussie die doorging tijdens de zonnige borrel in de stadstuin van Arminius. De zomerborrel kwam daarmee ook tegemoet aan de bourgondische geneugten. Tijdens de borrel werden een selectie aan echt Rotterdamse producten geserveerd, waaronder Herman de Blijker bitterballen (in plaats van Hollandse kroketten), kaasplankjes van de Kaashoeve, vleesassortiment van Slagerij Oteman en een heerlijk zomers buffet, verzorgd door Gheestige Willem. Al met al bleek het een zeer geslaagde zomerborrel – met bijzondere dank aan Arminius – die door deelnemers gewaardeerd werd met een mooi cijfer:

[mks_button size=”small” title=”Beeldverslag ››” style=”rounded” url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.992616267488416.1073741854.460558537360861&type=1&l=530e880bf4″ target=”_self” bg_color=”#00b28e” txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=””]